Kaupat

Lohijärvi

Etäisyys Mellajärveltä n. 20 km.

Lohijärvellä palvelee kotoisa Piimätien Puoti, josta saa elintarvikkeet, polttoaineet ja veikkauksen pelit. Joka päivä saatavilla itse paistettua leipää! Avoinna arkisin ja lauantaisin, kesällä myös sunnuntaisin.

Muurola

Etäisyys Mellajärveltä n. 35 km.

Muurolassa K-Market sekä Sale.

Raanujärvi

Etäisyys Mellajärveltä n. 40 km

Raanujärvellä palvelee K-Extra Joonan Kauppa.

Övertorneå - Matarenki

Etäisyys Mellajärveltä n. 50 km.

Ruotsin Övertorneålla Ica Supermarket ja Coop KonsumIca on joka päivä avoinna Suomen aikaa klo 22 asti ja Coop klo 23 asti. Keskustassa myös apteekki ja lukuisia erikoisliikkeitä ja palveluita.

Ylitornio

Etäisyys Mellajärveltä n. 55 km.

Ylitornion kuntakeskuksessa K-Supermarket sekä S-Market jotka palvelevat joka päivä klo 21 asti. Apteekki, Osuuspankkki ja lukuisia erikoisliikkeitä ja palveluita.

Ravintolat ja kahvilat

Muurola

Etäisyys Mellajärveltä n. 35 km.

Pub Nätin Tupa, josta saa myös pizzaa.

Aavasaksa

Etäisyys n. 48 km.

Aavasaksanvaaran huipulla toimii kesällä Aavasaksan Paviljonki palvelee kahvilana, josta saa myös mm. voimavohveleita ja muita ruoka-annoksia. Valtatie 21 risteyksessä sijaitsee Aavasaksan Grilli, josta saa perinteistä grilliruokaa. GT-polttoaineasema ja kahvila.

Övertorneå

Etäisyys Mellajärveltä n. 50 km.

Pääkadun varrelta löytyy mm. La Bonté -pizzeria sekä grillikioski.

Ylitornio

Etäisyys Mellajärveltä . n. 55 km.

Ylitorniolla lounasta saa mm. Hotel Kievarista, Festi Palvelusta sekä Nesteeltä. Lisäksi Ylitorniolla on myös Pizzeria Turkin Chili ja Rolls hampurilaisbaari SEO:lla  À la carte annoksia saa Hotelli Kievarista. Neste- ja SEO-polttoaineasemat